Biologische supermarkten in Amsterdam-Oost

Shop jij jouw boodschappen het liefst biologisch? Dan is een biologische supermarkt dé perfecte uitkomst! Biologische voeding is vaak gezonder voor je lijf en beter voor het milieu. In Amsterdam-Oost ben je aan het juiste adres om biologische boodschappen te doen. Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij een top 5 voor je op een rijtje gezet!  

 • Odin Biologische Supermarkt – Winkelcentrum Brazilië 
  In winkelcentrum Brazilië zit de biologische supermarkt Odin gevestigd. Bij Odin zijn alle producten 100% biologisch en een deel van het assortiment zelfs biodynamisch. Al sinds de oprichting van deze coöperatie in 1983 kopen zij de producten direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en vele andere kwaliteitsproducenten. Ze hebben zelfs een eigen imkerij en boerderij waar ze zelf producten verbouwen. Je kunt hier terecht voor de lekkerste groenten en fruit van dit seizoen en vlees van dieren die met respect zijn behandeld.  

Adres: Oostelijke Handelskade 1051, Amsterdam 

 • Marqt – Winkelcentrum Brazilië 
  Een andere biologische supermarkt in winkelcentrum Brazilië is Marqt. Bij Marqt geloven ze dat je met je dagelijkse boodschappen de wereld kunt veranderen. Deze Nederlandse supermarktketen is vooral gefocust op duurzame producten. Het doel van Marqt? Overstappen naar een voedselketen die goed, lekker en gezond eten toegankelijker maakt voor iedereen. Marqt kookt vanuit hun eigen keuken waar koks elke dag verse soepen en maaltijden bereiden.  

Adres: Oostelijke Handelskade 1055, Amsterdam 

 • Ekoplaza  
  Net als Marqt, is Ekoplaza ook een bekende biologische supermarktketen in Nederland. Je kunt erop vertrouwen dat je bij Ekoplaza 100% biologisch je boodschappen doet. Je vindt hier hoogwaardige kwaliteitsproducten die stuk voor stuk bijdragen aan een gezondere en betere wereld. Ekoplaza staat voor écht lekker eten. Dat wil zeggen dat jouw boodschappen niet alleen biologisch zijn, maar ook nog eens smaken zoals ze van nature horen te smaken.  

Adres: Eerste Van Swindenstraat 30-32, Amsterdam  

 • Landmarkt  
  Landmarkt is een lokale biologische supermarkt in Amsterdam-Oost. De producten komen direct van de boer, tuinder, slager, visboer en bakker. Waar mogelijk maken zij de producten het liefst zelf en kiezen ze duurzaam boven keurmerken. Je ervaart bij Landmarkt de sfeer van de markt en er is altijd iets te zien en te beleven. Er is een slagerij, bakkerij, kazerij, groentemarkt, viskraam en zelfs een bloemenstal. Ook plannen ze regelmatig verschillende activiteiten waar je de heerlijke biologische lekkernijen kunt proeven. 

Adres: Schellingwouderdijk 339, Amsterdam 

 • Biolicious  
  De laatste biologische supermarkt van ons lijstje: Biolicious. Dit is een biologische speciaalzaak met de nadruk op lekkere verse lokale producten. Neem bijvoorbeeld de heerlijke vegetarisch gestremde kazen, versgebakken brood of groenten direct van het land. Wil je een échte unieke ervaring? Boven de winkel zit een vega/vegan café mét een wellness centre waar iedere dag yogalessen worden gegeven. Daarnaast kun je hier ook terecht voor ontspannende massages. Dat klinkt heerlijk!  

Adres: Joris Ivensplein 56/58, Amsterdam