Wij zijn trotse hoofdsponsor van de Eester Mobiel!

Heeft u al gehoord dat vanaf 10 mei de Eester Mobiel gaat rijden? Lees hier meer over dit mooie initiatief…

De Eestermobiel is een elektrisch, tweepersoons autootje dat zowel op het fietspad als op de rijweg mag rijden. Vrijwillige chauffeurs gaan de Eestermobiel besturen.

Coördinator Meta de Vries: “Uit het toekomstplan OHG 2025, dat we in 2018 en 2019 met buurtbewoners opstelden, kwam naar voren dat ouder worden in de buurt nieuwe behoeftes met zich meebrengt. Vervoer in de wijk is zo’n behoefte. Na onderzoek onder buurtbewoners en na geleerd te hebben van initiatieven elders, hebben we besloten om de Eestermobiel op te zetten. “

Buurtbewoners die (tijdelijk) slecht ter been zijn, kunnen een rit boeken. Van maandag tot vrijdag rijdt de Eestermobiel in het Oostelijk Havengebied. Daarnaast zijn de volgende bestemmingen mogelijk: Centraal Station, Amstelstation, OLVG Oost, de Dappermarkt, Oostpoort,  Intratuin en de Oosterbegraafplaats. Er is per rit plek voor één klant en het is mogelijk om een boodschappentas, wandelstok, rollator of een kleine opvouwbare rolstoel mee te nemen.

De coördinator is in handen van de BuurtBel, een burenhulpdienst die de Eester al vijf jaar succesvol organiseert. De chauffeurs en de planners zijn actieve bewoners. Winkelcentrum Brazilië sponsort de Eestermobiel met o.a. een overdekte parkeerplaats en oplaadpunt.

Een rit boeken kan vanaf 1 mei, door te bellen naar 020 – 3707359, minimaal 24 uur van te voren.  De kosten zijn €1 tot €2 per rit.