Ondernemer aan het woord: Viswinkel Peter Tol

Peter Tol vertelt met trots over zijn viswinkel en producten. Lees verder.

Peter Tol begint in 1998 als een van de eerste ondernemers in winkelcentrum Brazilië. “Ik was een van de eerste en de enige die er nu nog zit”. Het is niet heel gek dat Peter een viszaak heeft geopend. Het geslacht Tol is namelijk een echte vissersfamilie. Zijn overgroot opa trok met hondenkarren vol vis richting Amsterdam.

In de jaren door heeft Peter Tol het winkelcentrum en de omgeving zien veranderen. “Er is een heel ander eetpatroon ontstaan in de loop der jaren” zegt Peter. “Mensen zijn veel kritischer en verfijnder geworden”. Een goede zaak, vindt Peter. Waar vroeger vaker ‘normale’ kabeljauw verkocht werd, zijn de smaakmakers van Peter Tol op dit moment Sashimi (heel fijn gesnelden) of Tatiki (een speciale manier van bereiden waarbij de buienkant wordt gebakken en de binnenkant rauw blijft) van zalm en tonijn. “De tonijn die wij verkopen is echt topkwaliteit. Dezelfde kwaliteit die je terugziet in de goede restaurants. Al onze vis wordt vers ingekocht in Volendam. Ik ben er echt trots op!”.

Niet alleen de producten zijn van goede kwaliteit. Bij Peter Tol wordt alles bereid met zorg en de beste producten. “De magnetron en oven gebruiken wij niet meer. Dat is iets van vroeger”.

Door de eigen rijpingskast heeft Peter Tol ook de meest verse en malse haringen. Ook heeft hij de beschikking tot zijn eigen homarium. IN het homarium, een soort van aquarium, heeft hij altijd verse oesters. Een uniek concept in Amsterdam.


En wat Peter zelf het allerliefst eet? “Vis natuurlijk! Maar rijst en een lekker stukje kip is ook zeker niet verkeerd”.