Lunchen in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Wil je een middag in Amsterdam-Oost vertoeven en ergens tussendoor lunchen? Wij helpen je. Het stadsdeel zit namelijk vol met leuke plekken waar je kan lunchen en daarom hebben wij er een aantal van voor je op een rijtje gezet.

  • De Nieuwe KHL

De Nieuwe KHL is een klein, intiem theater in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Voorstellingen vinden plaats in de prachtige hoge achterzaal met een geweldige akoestiek. Je kunt hier niet alleen terecht voor theatervoorstellingen, maar De Nieuwe KHL beschikt ook over een café-restaurant. Ze hebben een klassieke Franse menukaart met een knipoog naar de Latijns-Amerikaanse keuken. Geniet hier van heerlijke vis- en vleesgerechten. De Nieuwe KHL bevindt zich op de Oostelijke Handelskade.

  • Anne & Max

Anne & Max is de huiskamer weg van huis. Vroeg in de morgen worden het brood, de croissants en de scones vers afgebakken. De dagelijks geleverde ingrediënten worden gesneden of verwerkt tot heerlijke sappen. Er wordt frisse ijsthee gemaakt en de koffie wordt uitgebreid getest op smaak en contrast. De menukaart is zeer divers en biedt voor ieder wat wils. Ze hebben zelfs een aantal vegan opties. Daarnaast zijn bijna alle lunchgerechten met biologische ingrediënten bereidt. Wanneer je langsloopt ruik je alle heerlijke geuren, dus het is het écht waard om even naar binnen te lopen. Anne & Max bevindt zich op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam-Oost bij Winkelcentrum Brazilië met een prachtig uitzicht op ‘t IJ.

  • Taparia Amsterdam

De gehele dag spenderen in Amsterdam-Oost en daarna lekker een hapje eten? Dat kan bij Taparia Amsterdam! Hier kun je optimaal genieten van heerlijke ‘shared dining’ hapjes uit de mediterrane keuken. Op de menukaart vind je veel tapas van Spaanse afkomst, zoals de klassieke patatas bravas en pimientos de padron, met een knipoog naar de Mediterrane landen. Heerlijk ‘Happen & Tappen’ in een ongedwongen sfeer op het terras met een prachtig uitzicht op ’t IJ of gezellig binnen in het restaurant, alles kan! Taparia Amsterdam bevindt zich op de Oostelijke Handelskade tegenover winkelcentrum Brazilië.

  • Belegde broodjes van de slager, bakker en visboer

Geen tijd om ergens plaats te nemen en liever een broodje of tosti eten uit de hand? Je vindt het allemaal bij je lokale slager, visboer of bakker aan het Amsterdams Oostelijk Havengebied. Deze heerlijke broodjes zijn rijkelijk belegd met ambachtelijke producten uit eigen keuken. Niet te vergeten zijn deze producten ook nog eens verser dan vers. Slagerij Bührs, Viswinkel Peter Tol en Bakkerij Kees Gutter zijn te vinden bij jou in de buurt, namelijk Winkelcentrum Brazilië.

  • Zeeuw & Schot Bar and Restaurant

Liever ‘chique’ lunchen? Dat kan bij Zeeuw & Schot in Amsterdam-Oost. Dit nieuwe fine dining-restaurant combineert lunchgerechten met alcoholvrije en laagalcoholische cocktails, waarna Zeeuw & Schot ’s avonds transformeert in een cocktailbar met bijpassende culinaire bites. Een uniek food-cocktailpairing concept die je overdag bijna niet tegenkomt in Amsterdam-Oost. De menukaart is gebaseerd op lokale en seizoensgebonden ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Van superverse makreel uit de Noordzee tot aan yellowtail kingfish uit Zeeland. Daarnaast zijn ze toegankelijk voor iedereen. Ze nodigen mensen uit om zichzelf te zijn en bieden hen de mogelijkheid om volledig tot rust te komen in hun restaurant. Zeeuw & Schot Bar and Restaurant bevindt zich op Rietlandpark aan de Oostelijke Handelskade.