De lekkerste versproducten voor op de barbecue!

Een barbecue niet culinair? Een bezoek aan Winkelcentrum Brazilie geeft je alle ingrediënten om van jouw barbecue een ware smaakexplosie te maken!

De lente is begonnen, beter weer is onderweg en wij kijken al weer erg uit naar die warme zomeravonden. Want wat is er nu lekkerder dan heerlijk ontspannen met een zomerse barbecue en de meest verse producten die Amsterdam Oost je te bieden heeft?

Versproducten van de specialist

Bij een uitgebreide barbecue denken wij meteen aan een tafel vol met verse producten. Een ronde voorgerechten met lekkere bruchettes, gemaakt van vers brood van Bakkerij Kees Gutter, en overheerlijke stokbroden met smeersels voor erbij. Uiteraard kan vlees en vis niet ontbreken bij een barbecue. Wat denk je van een mals stuk biefstuk van Slagerij Bührs, of de zachtste zalm die Viswinkel Peter Tol in de vitrine heeft liggen.

Versproducten uit de (biologische) supermarkten

Wat is een barbecue zonder een frisse salade? Haal die overheerlijke groentes en salades bij een van de vele supermarkten die Winkelcentrum Brazilië rijk is. Ga jij het liefst naar de biologische supermarkt Odin? Of haal jij jouw boodschappen bij de ecologische super Marqt? Het winkelcentrum heeft hiernaast ook gewoon beschikking over een Jumbo en een Albert Heijn, de keuze is gigantisch.

Lekker drankje erbij

Je maakt jouw barbecue pas echt culinair door bijpassende wijnen bij de gerechten te schenken. Hiervoor kun je te allen tijden terecht bij de specialisten van Grapedistrict. Ben je opzoek naar iets sterkers voor op tafel of om te verwerken in je gerechten? Bij Gall en Gall vind je zeker een flesje om voor jouw barbecue de puntjes op de i te zetten!

Ultieme barbecuetips voor een culinaire avond!

  1. Vlees is op zijn allerlekkerst wanneer het gemarineerd wordt. Leg het vlees op kamer temperatuur en zorg dat je beide kanten marineert. Zo kan je een biefstuk heerlijk marineren met zout, peper en andere kruidenmengsels, om vervolgens te grillen op de barbecue. Laat het vlees rusten in alluminium folie, zodat het alle smaken na het bakken in zich opneemt. Het rusten van het vlees duurt net zo lang als het bakken van het vlees.
  2. Gezond genieten op de barbecue kan met gegrilde groenten. Vaak denkt men bij een barbecue aan vlees, maar groenten zoals aubergine doen het op iedere barbecue goed. Snijd de aubergine in lange plakken en marineer deze met olijfolie en zout. Gril de aubergine voor de lekkerste smaak ervaring.
  3. Niet alleen gegrilde groenten, maar ook gegrild fruit is heerlijk van de barbecue. Neem bijvoorbeeld eens stukken verse ananas, smeer deze in met honing of ahorn siroop en laat het lekker karameliseren op de grill. Een bolletje vanille ijs erbij en je serveert een uniek barbecue dessert aan jouw gasten!
  4. Heb je een cast iron pan of een andere pan die op de barbecue kan? Maak dan eens een overheerlijke pan paella van de barbecue. Niets is lekkerder dan een Spaanse avond met paella en sangria met verse stukken fruit erin!
  5. Dezelfde pan kan ook gebruikt worden om overheerlijke knoflook garnalen te maken. Bak de garnalen in een pan met olie, knoflook en een pepertje. Bestrooi met zout en peper en binnen no-time staat er een heerlijk pannetje op tafel waar iedereen uit kan pikken.

Eet smakelijk! 😉