Blog: Tips om thuis te sporten

Gezond en fit blijven is op dit moment belangrijker dan ooit. Sporten zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfine en dopamine, ook wel gelukshormonen. Deze kunnen we nu goed gebruiken, toch?

Helaas kunnen we niet naar onze sportschool voor een goede work-out. Daarom geven wij in deze blog een aantal goede tips om thuis toch lekker te kunnen sporten. Je hebt hier niks extra’s voor nodig. Wat je wel nodig hebt:

  • ruimte om te bewegen
  • een sporthanddoek (heb je deze niet? Deze zijn te koop bij o.a. Blokker (en hier kun je ook terecht voor Click & Collect!) 
  • Lekker zittende sportkleding. Deze kun je bij de Kruidvat kopen (ja, ook Click & Collect!) van MKBN – hét merk van Faja Lourens.
  • Een bidon met water
  • motivatie!

Zorg er altijd voor dat je als eerst je spieren goed warm maakt. Dit kan zijn door een klein rondje te rennen of te springtouwen (als je deze hebt), maar nog gemakkelijker is het om bijvoorbeeld 20 burpees te doen. Met een burpee gebruik je alle spieren in jouw lichaam en kom je snel op temperatuur. Hier heb je, behalve ruimte, niks voor nodig! Wil je weten hoe je een burpee uitvoert? Klik hier voor een demonstratie van Women’s Health .

Als je vervolgens opgewarmd bent, dan kun je echt aan de slag! Op internet kun je verschillende voorbeelden van oefeningen terugvinden om thuis te sporten. We hebben onze top 3 hieronder voor jou opgesomd, zodat je gemakkelijk kunt kiezen tussen een aantal verschillende workouts @ home:

Wil je meer weten over gezond leven, thuis sporten en ook nog eens heerlijke gezonde recepten ontvangen? Dan is de Women’s Health echt een blad voor jou. Bij de Bruna kun je deze los kopen. Hierin vindt je echt álles over een gezonde en sportieve levensstijl. En… bij onze bruna kun je shoppen op afspraak. Je kan hem dus ook eerst even doorbladeren in de winkel om te zien of het iets voor jou is!

Lijkt het je niks om in huis (of in de tuin) te gaan sporten? Trek er even lekker op uit en ga joggen of wandelen in jouw omgeving. Met 10.000 stappen per dag ben je al heel goed bezig en krijgt jouw lichaam voldoende beweging. Ook de buitenlucht zorgt voor een positieve mindset. Wil je het nog beter doen? Ga dan naar een park of ander natuurgebied. Het is bewezen dat elke dag 20 minuten wandelen in een groene omgeving veel goed doet voor jouw geest.

Ook kun je bij onze sportschool (Crossfit Vastberaden, boven de Albert Heijn) terecht voor veilige sportlessen (buiten en met 1,5 meter afstand). Meer informatie over de sportschool? Klik dan hier om naar hun website te gaan.