Ondernemer aan het woord: Odin, de Foodcoop met idealen

Kennis maken met Tom Baaij, de bedrijfsleider van Odin Zeeburg

Odin is een unieke winkel. Wij zijn dan ook erg trots dat er in winkelcentrum Brazilië een Odin supermarkt aanwezig is. Dit is een supermarkt met een verhaal. Wij gingen in gesprek met bedrijfsleider Tom om meer te weten te komen over deze unieke winkel.

Tom Baaij is de bedrijfsleider van Odin; De supermarkt met de beste biologische en biodynamische producten. ‘’We willen dat onze hele bedrijfsvoering duurzaam en sociaal is’’.

Odin staat open voor de communicatie met de klant. Naast het vaste assortiment is Tom vrij om naar zijn klanten te luisteren en het assortiment aan te passen op de wensen. ‘’Wij kijken en luisteren naar de klanten. Wanneer er bepaalde producten niet aanwezig zijn, passen wij ons daar op aan. Wij doen alles om ervoor te zorgen dat onze klanten geluisterd worden en tevreden zijn’’.

De producten waar Tom trots van wordt zijn de biodynamische producten van Odin. ‘’Biodynamisch is een grote step-up van het bio keurmerk’’. Biodynamisch heeft te maken met de manier van zaaien of telen. De energie die gebruikt wordt en zelfs de stand van de maan. Allemaal bedacht om onder de meest optimale omstandigheden het product te laten groeien. Daarmee is het product meer in balans met de natuur en het is bewezen dat het zorgt voor meer voedingsstoffen in de producten en een betere smaak. Ook is de biodynamische manier van produceren nog minder belastend. ‘’Het liefst heb ik mijn hele winkel vol met biodynamisch’’.

Als Tom gevraagd wordt naar het ondernemen in Winkelcentrum Brazilië, is hij net zo enthousiast: ‘’De omgeving is sfeervol en de klanten zijn leuk. Het contact met andere ondernemers is goed. Iedereen staat op zichzelf, maar de ambacht in het winkelcentrum is zo groot en dat geeft een connectie. Ik geloof niet zo in concurrentie, maar meer in aanvulling op elkaar’’.

 Odin is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 8:30 tot 19:00 uur. Op zondag opent Odin om 12:00 uur.