Blog: het biologische rundvlees van Slagerij Bührs

Michel en zijn zoons Robbert en Mike halen hun vlees al een tijdje bij dezelfde boer. Zijn naam is John de Groot en zijn samen met zijn vrouw heeft hij een boerderij in het plaatsje Wouwse Plantage in de gemeente Roosendaal. De Brabander kalft het hele jaar door ongeveer 70 koeien af. Wat maakt John een bijzondere boer? En waarom kopen de slagers van Bührs hun rundvlees nou juist bij John?

Voor John is het erg belangrijk dat zijn koeien op een zo natuurlijk mogelijke manier geboren en grootgebracht worden. De moederkoeien worden natuurlijk gedekt door stieren en zo lang mogelijk in de wei gelaten. De kalveren worden ook lang bij hun moeder gelaten. John oogst ook zelf maisvelden om deze te kunnen voeren aan zijn koeien. 
Ook wordt er geen preventieve antibiotica toegevoegd, en/of groeibevorderaars.
Dit maakt het vlees dan ook Biologisch

Een ander punt voor de boer is dat zijn koeien op een zo prettige manier leven en tot hun einde komen. Om hiervoor te zorgen gaat John met zijn eigen veewagen naar het slachthuis om zijn dieren persoonlijk weg te brengen. Deze ligt dan ook op korte afstand van zijn boerderij.
Hij zorgt er hierbij voor dat de dieren zo min mogelijk stress ervaren. Dit is goed voor de smaak van het vlees maar het is vooral goed voor de koeien zelf. Na het slachten brengt hij het vlees naar de verschillende slagers.

Wederzijds vertrouwen tussen de klanten en hem is onmisbaar voor John. Hij wil fantastische kwaliteit leveren en dat de slagers hiervan op aan kunnen. Dit lijkt ook het geval te zijn aangezien alle slagers aan wie hij rundvlees verkoopt al een langere tijd vaste klant bij hem zijn.

John heeft geen ambities om uit te breiden tot massaproductie omdat hij vindt dat de liefde en persoonlijkheid die hij in zijn werk steekt essentieel zijn en dat wil hij niet kwijtraken. Dit is ook een van de redenen waarom slagerij Bührs zijn vlees bij John koopt.