Blog: Gezonde smoothies – zo maak je ze!

Gezond en ook lekker? Ja het kan! Er zijn heel veel heerlijke (en gezonde) smoothie recepten. Je maakt deze snel en gemakkelijk. Wij vertellen je er alles over.

Smoothies zijn er in vele soorten en maten. Je kunt een smoothie maken van verse groenten of een smoothie op basis van fruit. Om deze extra smaak te geven kun je er kruiden (zoals munt) aan toevoegen. Ook de basis van smoothies kan voor iedereen anders zijn.

Houd je van een gemakkelijk drinkbare smoothie? Gebruik dan amandeldrink (ongezoet) van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Of heb je liever een wat dikkere smoothie? Dan kun je ook yoghurt (0% vet) of magere kwark gebruiken (o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo.

Ook is een goede blender van groot belang bij het maken van een perfecte smoothie. Als je een goede blender hebt, kun je er voor kiezen om ijsklonten te ‘crushen’ met jouw blender en deze er aan toe te voegen. Onze favoriete blender (en een van de hipste van het moment) is toch wel de NutriBullet. Deze wordt door veel professionele sporters gebruikt als dé blender voor hun shakes voor (en ook ná) het sporten. Je kunt met deze blender vlees klein maken (van kipfilet maak je binnen 2 seconden kipgehakt), ijsklonten crushen of zelfs noten crushen om gemakkelijk een zelfgemaakte pesto op tafel te toveren. De Nutribullet is verkrijgbaar bij de Blokker.

Het belangrijkst is voor een gezonde smoothie om te zorgen dat de basis mager is (dus 0% vet in de yoghurt of kwark). Geloof ons; door al het heerlijks wat je eraan toevoegt (zoals het fruit), wordt het écht geen zure of smaakloze shake! Suiker toevoegen is echt niet nodig.

Voor nog meer voorbeelden en recepten van gezonde smoothies kun je bij de Bruna een supersmoothies boek bestellen. Hier staan wel 200 recepten in voor de lekkerste sapjes en smoothies. Óf kijk even op de website van de Allerhande van Albert Heijn.


En natuurlijk voor het beste (biologische) fruit kun je altijd terecht bij onze Marqt of Odin supermarkt!

Veel plezier!